Pagina's

dinsdag 11 juli 2017

Welk voedsel is slecht voor je hond ?




Na een lange werkdag zit je ‘s avonds  rustig een wijntje te drinken met een stukje kaas , heerlijk toch .
Je kijkt opzij en je hond kijkt je smachtend aan , hij geeft ook zin een hapje ! O jee vaag herinner je iets over honden en kaas … maar hoe zit dat nu weer ? Wat mag je hond eten en wat beter niet ?











Omdat het zo belangrijk is te weten wat je je hond al dan niet mag voeden zet ik even enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen die te mijden zijn op een rij :


  1. Chocolade !



michal-grosicki-239853.jpg

Chocolade is het meest voorkomende  voedsel dat slecht is voor honden , daarom staat chocolade op nummer 1 . De meeste hondenbaasjes weten dit en denken wel twee maal na voor ze enkele repen Twix laten rondslingeren !


Wat zit er in :



Chocolade bevat cafeïne en theobromine  wat valt onder de categorie van de methylxanthines , vaak hoort men hoe donkerder hoe slechter en dat klopt wel want in de donkerder chocolade zit meer methylxanthine .

Wat zijn de gevolgen :

Wanneer een hond chocolade eet kan hij gaan braken , maag-en darmproblemen krijgen , hartritmeproblemen , epileptische aanvallen met de dood tot gevolg . Het hoeft niet zo veel chocolade te zijn die uw hond binnenkrijgt , zo kan een halve reep chocolade kan al tot een dodelijke vergiftiging leiden bij een hond. De giftigheid hangt af van het soort chocolade en de ingenomen hoeveelheid.



2 . Melk



ian-dooley-298780.jpg


Ja ,  ik weet het : “ melk is goed voor elk  “ en puppy,s drinken melk bij hun moeder . Maar toch schuilt er een gevaar in melk voor hond . Honden kunnen net als mensen lactose gevoelig zijn !


Wat zit er in :

In melk zit lactose of melksuiker en honden hebben in hun maag de enzymen niet om de lactose af te breken .


Wat zijn de gevolgen :

Het innemen van melk  leidt tot winderigheid , gasvorming in de darmen en diaree . Lactose intolerantie is niet direct dodelijk , maar je hond ondervindt veel ongemak en kan aanleiding zijn tot andere ziekten . Zeker te vermijden dus !


3. Kaas

alexander-maasch-202885.jpg


Wat zit er in :



Net zoals melk heeft kaas suiker en vet componenten die moeilijk te verteren zijn voor een hond.


Wat zijn de gevolgen :



Kaas en andere melkprodukten  kunnen nare gevolgen hebben voor honden , zoals gasvorming , diaree en maag- en darmklachten .


4. Uien



caroline-attwood-223881.jpg

UIEN DOEN MEER DAN UW HOND LATEN HUILEN !



Wat zit er in :

Uien bevatten verbindingen die schadelijk kunnen zijn voor honden als ze in grotere hoeveelheden  worden ingenomen.



Wat zijn de gevolgen :

Uien kunnen de rode bloedcellen beschadigen bij honden waardoor ze zwakker worden en zich minder verplaatsen.

5. Look

lobostudio-hamburg-33674.jpg

Wat zit er in :



Zoals de chocolade regel, hoe sterker de knoflook  hoe giftiger deze kan zijn. Aangezien knoflook deel uitmaakt van de uienfamilie is deze zelfs gevaarlijker voor honden dan uien . Knoflook bevat verbindingen die giftig zijn voor honden .


Wat zijn de gevolgen :



Het effect van knoflook  op de  rode bloedcellen  zal na een  paar dagen bij honden zal verschijnen , ze  zullen ze moe en te  futloos zijn om te bewegen. De urine van de hond word  oranje tot donkerrood van kleur.


6. Druiven

maja-petric-8287.jpg

Wat zit er in :



Hoewel het momenteel onbekend is welke chemicaliën en verbindingen in druiven zijn die toxiciteit voor honden veroorzaken, kunnen de resultaten van consumptie redelijk verwoestend zijn.


Wat zijn de gevolgen :

Druiven en rozijnen kunnen snel nierfalen veroorzaken . Anders dan nierfalen, kunnen honden ook braken of diarree krijgen en worden ze lethargisch . Honden krijgen ook te maken met uitdroging en gebrek aan eetlust. Dood van nierfalen kan binnen drie tot vier dagen optreden.


7. Avocado,s

nur-afni-setiyaningrum-50103.jpg

Wat zit er in :



De avocado bladeren, pitten , schil  en vruchtvlees  bevatten een gif  genaamd persin.


Wat zijn de gevolgen :



Avocados kunnen giftige effecten hebben op honden, afhankelijk van de variëteit. Ze kunnen een ontstoken maag bij  honden veroorzaken, ademhalingsproblemen en een vochtophoping  in de borst . Maar het gevaarlijkste voor hen lijkt de pit te zijn.  Omdat deze zo  glad is, kan de pit  per ongeluk door honden worden ingeslikt, waardoor het maagdarmkanaal verstopt raakt.


8. Appel klokhuis

roberta-sorge-157246.jpg

Hoewel de meeste mensen het klokhuis vermijden als ze een appel eten , is het klokhuis het gevaarlijkst voor je hond!



Wat zit er in :



De kern van een appel (ook van  pruimen, perziken, peren en abrikozen) bevat cyanogene glycosiden, ook wel cyanide genoemd.


Wat zijn de gevolgen :

Sommige symptomen van de gifstof  zijn duizeligheid, ademhalingsproblemen , aanvallen , flauwvallen , hyperventilatie, shock en zelfs een coma.


9. Gistdeeg

mike-kenneally-48641.jpg

Wat zit er in :



Het  rauwe  gistdeeg  voor  het maken van brood ,  kan in de maag van een hond gisten en gif produceren .


Wat zijn de gevolgen :

Afgezien van de toxiciteit van de  alcohol die in de maag wordt geproduceerd, kan gistdeeg ook in de maag of darm van uw hond uitbreiden en een grote hoeveelheid gas in het spijsverteringsstelsel creëren. Dit kan leiden tot ernstige pijn en een mogelijk gebroken maag- of darmkanaal. Braken, een maagontsteking en slaperigheid kunnen ook optreden.


10 . Cafeïne

glen-carrie-944.jpg

Geen idee wie ooit zijn  koffie met een hond zou delen. Ik bedoel, wat moeten ze de hele dag doen dan slapen en uit het raam kijken ? Eigenlijk mogen baasjes hun honden nooit in de buurt van koffie of een vorm van cafeïne laten.


Wat zit er in :



Koffie bevat een stimulerend middel bekend als gemethylated xanthine.

Wat zijn de gevolgen :



Methylated xanthine stimuleert het zenuwstelsel bij honden, waardoor braken, rusteloosheid, hartkloppingen en zelfs de dood veroorzaakt worden.



Groetjes Ruthxxx.png

1 opmerking: